Cursus en/of Workshop

Krachtstok maken   zaterdag 27 januari  Vol

Beurs Oldeholtpade   zondag 28 januari

Intuitief schilderen   zondag 11 februari

Intuitief schilderen  zondag  25 februari

Krachtstok maken op aanvraag


Wat is intuïtief schilderen:

Je gaat schilderen vanuit jezelf, uit je eigen gevoel en beleving.

Niets hoeft, alles mag, je mag weer kind zijn!

Soms denk je wat een geklieder, ja heerlijk laat het maar los, geef jezelf de ruimte om stil te zijn, dan pas ontstaat er rust in je hoofd.

Ruimte in jezelf om in een schilderij te kruipen, om je blokkades op te heffen die we met z'n allen gecreëerd hebben, bijv. ouders, opvoeders, school, werk en verplichtingen.

We moeten zoveel en er wordt ook zoveel van ons verwacht

daarom is ons kindzijn in een ver hoekje verstopt.

Daarom NIET denken, alleen met je intuïtie, handen en een penseel het werk doen.

Dat is ook nodig om balans te krijgen in ons eigen ik.

Door intuïtief te schilderen, komen we dicht bij ons zelf, ons eigen kindzijn.

Mijn werkwijze:

We werken in kleine groepjes. Eerst gaan we een meditatie doen om zo rust en stilte in ons hoofd te creëeren, niet denken

alleen ons gevoel, intuïtie laten spreken via een penseel. Na afloop van het schilderen gaan we dan samen de schilderijen bespreken, ieder schilderij heeft voor jou een belangrijke boodschap.

Als ik voel dat er iemand uit balans raakt gaan we met z'n allen een

kleine meditatie doen zodat iedereen weer in balans is en met intuïtief schilderen verder kan gaan.


Intuïtief schilderen 2 a 3 uur inclusief versnapering en materiaal 25 euro


De workshop krachtstokken maken

Workshops krachtstokken maken waarbij je naar huis gaat met je eigen gemaakte krachtstok Maar soms merken we ook dat het zelf maken van een krachtstok voor iemand heel lastig kan zijn. Daarom maak ik ze ook op bestelling. Niet uit voorraad, maar persoonlijk gemaakt met jouw eigen unieke inbreng en in samen werking met de gids of spiritueel leider en het krachtdier van jour .

De krachtstok vindt zijn oorsprong in diverse oude tradities. De Kelten, Indianen uit Noord- en Zuid-Amerika en ander volkeren die dicht bij de natuur staan, gebruiken de krachtstok onder andere als praatstok (leiden van stam vergaderingen), meditatie stok (ter ondersteuning van hun eeuwenoude meditatie technieken) en als krachtvoorwerp (als extra kracht bron).

Werking van de stok

De krachtstok wordt door ons gemaakt in afstemming op jou of op degene voor wie jij hem bestelt. Dit betekent dat de krachtstok persoonlijk is en precies de juiste kracht bevat. De krachtstok kan vastgehouden worden op momenten dat de kracht nodig is, soms zal de krachtstok in je herinnering komen op de momenten dat je juist die kracht nodig hebt. Alleen even er naar kijken kan ook al goed werken. Bij overgangssituatie, zoals bijvoorbeeld een nieuwe baan of op kamers gaan, wordt de krachtstok zo gemaakt dat de kracht die er in verwerkt is helpt bij de overgang. Denk bij kracht bijvoorbeeld aan:

  • vertrouwen
  • helderheid
  • rust
  • inzicht
  • openheid
  • intuïtiever zijn
  • creatief zijn
  • goed samenwerken
  • helder communiceren

Een kracht stok op maat gemaakt met beschrijving en prijs op aanvraag .

Als ik een stok voor je maak ga ik samen met je krachtdier en je gids die stok vullen met jouw energie zodat hij voor jou een krachtbron is. Door dankbaarheid in liefde zal de stok voor jou een krachtbron blijven.

In de traditionele sjamanisme wordt intensief gebruik gemaakt van rituele voorwerpen, ook wel kracht voorwerpen genoemd, het kan een stok zijn een trommel een ratel , dit zijn allemaal materiële vormen van kracht velden.

2 door mij gemaakte krachtstokken als voorbeeld

Links de schilder blokhut, onder een cursus